Verloop van het behandeltraject

Eerste afspraak:

Bij de eerste afspraak word altijd gestart met een uitgebreid intake gesprek (ongveer 45 minuten) om een zo helder mogelijk inzicht te krijgen in de oorzaak en samenhang van jou klachten. Deze vragen hebben onder andere betrekking op lichamelijke en mentale klachten, op erfelijke aandoeningen, operaties, blessures, ongevallen en bijzonderheden tijdens de zwangerschap, maar ook jeugd ervaringen komen aan bod.

Na het intake gesprek volgt er nog een korte sessie van ongeveer 45 minuten.

Tweede en verdere afspraken:

De behandeling bestaat uit zachte technieken. Hierdoor kan vrijwel iedereen cranio sacraal therapie ondergaan. De behandeling wordt gegeven op de kleding en duurt ongeveer anderhalf uur, bij kinderen meestal korter.

Doordat de behandeling overwegend op de kleding gegeven wordt is het aan te raden geen strakke kleding te dragen. De therapeut kan u vragen strakke kleding of sieraden zo mogelijk af te doen of los te maken.

Het totaal aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de aard van uw klachten en de reactie op de behandeling. Uit ervaring blijkt dat er in iedergeval 5 behandelingen nodig zijn om resultaat te bemerken.

Na deze 5 behandelingen volgt een evaluatie gesprek waar we staan binnen de hulpvraag en het doel wat wij willen behalen.

Ik werk met verschillende disciplines en combineer deze tijdens jou behandeltraject. Denk hierbij aan EMDR en familie - en systemische tafelopstellingen. Daardoor zal het behandeltraject voor elk persoon anders zijn en word aangepast aan wat er nodig is.

Uitwerking van een sessie: 

Na een behandeling kun je een toename van de klacht(en) ervaren. Deze toename is overwegend van korte duur waarna herstel zal plaatsvinden. Dit proces is vergelijkbaar met de effecten van de homeopathie.

Zoals ook bij andere geneeswijzen en therapievormen is nooit met 100% te garanderen of uw klacht(en) verholpen of verlicht kunnen worden.

Sarongstraat 14
1448 DX Purmerend
Telefoon: 06-28161608

Email: info@biancavanvelse.nl

Openingstijden:

Dinsdag      : 09:00- 17:00 uur

Woensdag  : 09:00- 17.00 uur

Donderdag : 09:00- 17.00 uur

Vrijdag         : 09:00- 13:00 uur


Over deze site

Corona protocol

Praktijk Body & Soul voor cranio sacraal therapie en EMDR

Bel gerust voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek naar:

06-28 16 16 08

 


Social media